043 308 8350 info@mosatech.nl

52 Appartementen Zuidvliet te Leeuwarden

,
52 Appartementen Zuidvliet te Leeuwarden

Het appartementencomplex Zuidvliet te Leeuwarden omvat een appartementengebouw bestaande uit 52 appartementen. Het complex bestaat uit vier verdiepingen en een begane grond. Het project is gerealiseerd te Leeuwarden.

Mosatech Prefab is bij dit project betrokken geweest bij de engineering van de prefab wanden en de prefab kolommen. Zowel voor het rekentechnische als het tekentechnische deel heeft Mosatech prefab zorg gedragen. Verder is Mosatech Prefab betrokken geweest bij de verbinding van de prefab consoles, waar een deel van de balkons op rusten, met de prefab wanden. Een ander deel van de prefab balkons is door middel van isokorven met de vloer verbonden. De prefab wanden en kolommen zijn door middel van stekken en gains verbonden om de stabiliteit te waarborgen.

De verschillende partijen, die betrokken zijn geweest bij dit project, hebben via BIMGLUE (een digitaal uitwisselingsplatform, voornamelijk bedoeld om 3D modellen uit te wisselen) samengewerkt. De elektra, het sanitair, de installaties, de mechanische ventilatie, de constructie en eveneens de prefab elementen zijn als IFC model (een universeel uitwisselbaar 3D model) op een centraal punt (BIMGLUE) opgeslagen, waar deze modellen samengevoegd kunnen worden tot één geheel. Deze BIM samenwerkingsvorm verkleint de kans op fouten, omdat conflicten gemakkelijker en in een vroeg stadium gedetecteerd kunnen worden.

 

Skills

Posted on

April 22, 2020